İstək siyahısı 0

Aqar

0.00 ₼

  • Model: Ingrediends.az
  • Mövcudluq: Anbarda

Bu sarımsı ağ rəngli bir toz və ya bir plaka. Tərkibində D- və L-galaktozlar, 3,6-anhidroqalaktozlar, pentozlar, D-qlükuronik və piruvik turşuları olan təxminən 1,5-4% mineral duzlar, 10-20% su və 70-80% polisaxaridlər vardır. Agaroz və agaropektin ağdan çıxarılmışdır.


Agar-agar molekulları çox uzundur ki, bu da ondan hazırlanan jele-nin yüksək gərginliyini təmin edir [2]. Agar agar soyuq suda həll olunmazsa. Tamamilə yalnız 95 ilə 100 ° C arasında dəyişir, digər təbii jellerdən fərqlənir [2]. İsti həll şəffaf və məhdud viskozdur. 35-40 ° C-ə qədər soyudulduqda, təmiz və güclü bir gel olur, bu da termal şəkildə geri qaytarılır. 85–95 ° C-yə qədər qızdırıldıqda yenidən 35-40 ° C-də bir jelə çevrilərək yenidən maye bir həll olur.

Şərh yaz

Qeyd: HTML etiketləri işləmir!
   Pis           Yaxşı