Vanil, Vanil cinsinə aid bir neçə növ bitkinin yetişməmiş meyvələrindən, ilk növbədə Vanilla planifolia-dan alınan bir ədviyyatdır, onlardan ən yaxşı keyfiyyəti olan, 20-25 santimetr uzun paxlalı bir neçə növ vanil yetişdirilmişdir. Istifadə olunan digər ədviyyatlar qısa, daha keyfiyyətli meyvələr olan Vanil pompona və Vanilla × tahititensis vanil tahitiandır. "
İstehsal texnologiyası:
İlk mərhələdə yetişməmiş meyvələr toplanır və 20 saniyə isti suya (80-85 ° C) batırılır və beləliklə bir növ qısamüddətli yatma həyata keçirilir. Sonra meyvələr bir həftə ərzində 60 ° C-də mayalanır. Yalnız mayalanmadan sonra vanil özünəməxsus bir ətir əldə edir. və qəhvəyi rəngdədir. Bundan sonra ədviyyat bir neçə ay açıq havada kölgədə qurudulur. Qablarda ağ lövhə göründükdən sonra ədviyyat istifadəyə hazır hesab olunur.